Soiuri de afine

AgroPlantatii.ro > Soiuri de afine

SOIURI DE AFINE

Oricine cumpără afin pentru o plantație de producție este bine să planteze cel puțin patru soiuri diferite de afin. Oricine cumpără afin pentru grădină este bine să solicite de la pepinieră cel puțin două soiuri diferite. Chiar dacă este o plantă puternică, alogamă și se autopolenizează, la o polenizarea încrucișată afinul reacționează mult mai bine. Soiurile se împart în: timpurii, de sezon și tardive. Citește mai jos despre fiecare soi de afin.

BENEFICIILE AFINELOR

Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele, în special datorită prezenței antocianinei, pigmentul responsabil de culoarea albastră a afinelor, care stimulează sistemul imunitar și previne apariția infecțiilor. Din multitudinea de antioxidanți de care dispun afinele, remarcăm vitaminele din complexul B, vitaminele C, A și E, cuprul (un puternic antibacterian care fortifică imunitatea), fierul (are un puternic rol imunitar prin faptul că hemoglobina și concentrația de oxigen în sânge cresc), seleniu și zinc.

Consumul de afine ajută la scăderea colesterolului, astfel reducând riscul atacurilor cardiace. Afinele protejează creierul de stresul oxidativ și reduce afecțiunile relaționale cu înaintarea în vârstă. O dietă bogată în afine îmbunătățește memoria, ajuta la o mai bună funcționare a creierului, îmbunătățește capacitatea de gândire si învățare. Protejează împotriva cancerului de colon, cancerului ovarian și ajută la menținerea sănătății ochilor. De asemenea, au efect calmant, de întinerire, pielea devenind mai frumoasă și strălucitoare.

Compușii din afine au un efect foarte puternic asupra oaselor, făcându-le mai tari, mai sănătoase, mai rezistente. Intensifică arderea grăsimilor și preîntâmpină formarea de nou țesut adipos. Sucul de afine previne cariile dentare.

Soiuri timpurii

 

Soiuri de sezon

 

Soiuri tardive