Portofoliu proiecte

AgroPlantatii.ro > Portofoliu proiecte

 

Povestea noastră a început în 2014 cu o plantație de numai 5,5 ha, la Mândra, județul Brașov. În prezent avem la activ peste 11 plantații de afini pe rod, răspândite în toată țara, și suntem preocupați de creșterea numărului acestora la nivelul României.

 

   Locatie proiect Hectare plantație
1 MÂNDRA (Județul Brașov) 5.5 ha
2 NEGREȘTI OAȘ (Județul Satu Mare) 11 ha
3 BUDILA (Județul Brașov) 16 ha
4 ARPAȘU DE SUS (Județul Sibiu) 6 ha
5 MIJA (Județul Dâmbovița) 16 ha
6 CIOROBORENI, Comuna JIANA (Județul Mehedinți) 16 ha
7 BLUETTES SAVEUR (Județul Satu Mare) 20 ha
8 BLUE HAPPINESS (Județul Satu Mare) 14 ha
9 AFINA DULCE (Bod, Județul Brașov) 9 ha
10 MOUNTAIN BLUEBERRY (Județul Sibiu) 8 ha
11 BLUEBERRY HILL (Județul Covasna) 3.3 ha
12 AGROINTENS (Palanga, Comuna Popești, Județul Argeș) 15 ha
13 ROYAL BLUE RIVER (Comuna Parau, Județul Brașov) 7 ha

BUDILA, JUDEȚUL BRAȘOV, 16 ha

Plantația de la Budila, din Județul Brașov, înființată acum 3 ani, în anul 2015, este plantația noastră de suflet, fiind cea mai mare plantație pe rod în momentul de față. Plantaţia a fost înfiinţată printr-un proiect cu fonduri europene. Totul a durat doi ani şi a costat peste un milion de euro, de la defrişare, până la construirea bazinelor, sistemul de irigare, plantele şi câteva utilaje mici. Fondurile nerambursabile au acoperit 60 la sută din cheltuieli.

 

 

Aproape un an de zile a durat curăţarea terenului, pe locul unde este acum plantaţia de afin era un lăstăriş. Pe cele aproape 16 ha sunt plantate două soiuri, unul timpuriu – Duke şi unul tardiv – Elliott. Anul acesta ne pregătim să recoltăm soiul Duke de la sfârşitul lui iulie, până la mijlocul lunii august, iar soiul Eliott, de la jumătatea lui august, până la jumătatea lunii septembrie.

 


 

BOD, JUDEȚUL BRAȘOV, 9 ha

Lucrarile de infiintare a plantatiei de la Bod au fost demarate in toamna anului 2018 iar la inceputul anului 2019 s-au efectuat lucrarile agricole de pregatire a terenlului, in momentul de fata aflandu-se la stadiul de biloane.

 

 

 

CÂRȚIȘOARA, JUDEȚUL SIBIU, 8 ha

Plantatia de la Cartisoara, din Judetul Sibiu, ce are ca beneficiar societatea Mountain Blueberry, a fost infiintata anul trecut, in 2018, si se intinde pe o suprafata de 8 ha.

 


 

MOACȘA, JUDEȚUL COVASNA, 3.3 ha

Utilajele cu care lucram terenul sunt de ultima generatie si in stare foarte buna de functionare. Din parcul de utilaje fac parte trei tractoare, doua masini de bilonat, o freza de pamant, un tocator vegetal, un disc,un  plug, o masina de derulat folie, un buldoexcavator, un buldozer, un excavator, un incarcator frontal si 2 remorci.

Programează o întâlnire cu echipa AgroPlantații