De ce să investești în afine?

AgroPlantatii.ro > De ce să investești în afine?

De ce să investești în cultura de afine?

Înainte de a solicita oferta, poți citi cele mai importante 6 motive argumentate pentru a înființa o plantație de afine.
Formularul de contact îl găsești în josul paginii.

Cultură profitabilă

Cultura afinului reprezintă, în acest moment, una dintre cele mai bune investiții agricole pe suprafețe mici, fiind o alternativă la culturile tradiționale. Randamentul bun de producție, dar și cererea mare de pe piață fac ca afinele să aducă micilor fermieri profituri semnificative la maturitatea plantației. La un calcul simplu, putem observa faptul că, dacă obținem o producție medie, de 13 tone la hectar și fructele se vând în piață la un preț minim de 9 lei, obținem anual, de pe un hectar de afin, un venit de 26.000 de euro. Dacă presupunem că avem cheltuieli cu întreținerea plantației de afin și cu recoltarea producției de circa 6.000 de euro, tot rămâne un profit foarte bun de 20.000 euro.

Costuri recuperabile

O investiție într-o plantație de afin poate ajunge la 17-18.000 de euro pe hectar, numai arbuștii costând undeva la 12.000 de euro. Este o investiție foarte mare, dar se compensează cu faptul că fructele au foarte mare căutare pe piață, prețul de valorificare fiind cel mai ridicat dintre toate fructele mici, iar producțiile nu sunt deloc de neglijat.

Investiție pentru minim 40 de ani

O exploatație de afin oferă producții timp de până la 50 de ani, uneori chiar mai mult. În România există plantații încă pe rod, înființate în anii ’80. Putem observa foarte ușor că afinul este o plantă rezistentă și durabilă, care poate produce fructe pentru mai multe generații.

Riscurile sunt minime

Arbuștii de afin nu au cerințe foarte mari. Înființată și întreținută corect, de pe urma unei plantații se poate obține o producție de 12-15 tone de fructe la hectar, iar rezultatele nu vor întârzia să apară sub forma fructelor de calitate superioară.

Cerere în creștere pentru export

Piața afinelor este într-o continuă dezvoltare, la nivel mondial înregistrându-se o dublare a acesteia la fiecare 5 ani.

Industria farmaceutică

O piață relativ nouă și foarte avantajoasă o reprezintă industria farmeceutică, unde interesul pentru producția de afine de cultură a devenit din ce în ce mai ridicat, datorită concentrației de antioxidanți și a proprietăților curative ale acestor fructe.

SOLICITĂ OFERTĂ:

  • Ai o întrebare despre cum poți dezvolta o cultură de afine profitabilă?
  • Dorești să accesezi fonduri nerambursabile pentru o plantație?
  • Vrei să stabilești o întâlnire cu echipa AgroPlantații?
  • Soliciți o ofertă de preț pentru unul dintre serviciile AgroPlantații?
  • Vrei să înființezi o plantație de afini la standarde europene?

Scrie-ne un mesaj și noi te vom contacta.

 

Infiintare plantatie de afin in Romania